
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли Laguiole Dozorme bubinga
-
Arcos Linea 100 мм многофункционален нож за рязане с микрозъбци
-
Комплект от 2 ножа Wusaki San Mai 10Cr15 от дървесина Pakkawood – за готвене и офис
-
Кутия с 12 джобни ножа Nogent*** за офиса, различни цветове
-
Нож за хляб Pakka KOTAI
-
Комплект черни прибори от 12 части Victorinox 6 ножа за пържоли/6 вилици
-
Разпръсквач Opinel с букова дръжка
-
Комплект от 6 ножа за маса Florinox Kiana Sauge
-
Нож Arcos Black Riviera Santoku Rocking Knife
-
Нож за пържоли/маса Arcos – A371823
-
Deba SekiRyu 15cm черен нож от ABS – SRP300
-
Нож Gyuto SekiRyu 18cm черен ABS – SRP900
-
Швейцарски модерен готварски нож Victorinox от орехово дърво
-
Нож за подстригване Victorinox 15 см черен
-
Нож за обезкостяване на Victorinox с тясно гъвкаво острие и прав гръб от черен фиброкс
-
Кухненски нож Ideal Sabatier DEG Déglon
-
Черен нож за карвинг Victorinox с изключително голямо острие 20 cm
-
1896 Due Cigni нож за рязане с острие от орех 195 мм
-
Нож за комунални услуги от серията Wusaki Pakka X50
-
Нож за готвене Kai 21cm Seki Magoroku Shoso
-
Нож за хляб Kai 23cm Shun Nagare damas от неръждаема стомана
-
Нож за стриди с ABS острие от неръждаема стомана
-
Подложка за седалка Kanetsune KB403
-
A244100 Color Prof. 130 мм нож Arcos
-
A231100 300 мм нож Riviera Arcos
-
Нож KAI Wasabi Black Yanagiba – 21 см острие
-
Комплект в кутия 6 дъбови ножа за пържоли от неръждаема стомана, декорация на острието
-
Нож Bunka Suncraft Senzo Damascus 20cm
-
Нож Nakiri Wusaki Damascus 10Cr 17cm
-
Victorinox Swiss Classic Utility Knife 8cm назъбен среден връх черен
-
Защитна ръкавица Victorinox с висока устойчивост
-
15-сантиметров нож за работа със секвоя San Maï
-
Нож Nakiri Meteora – Самура
-
Комплект от 3 ножа Kai Seki Magoroku Shoso
-
Нож Santoku Colour Prof – Arcos
-
Празен калъф за 5 ножа – Arcos
-
Офис нож Nogent *** дърво гладко острие 9cm
-
Нож за обезкостяване Victorinox Grand Maître Maple 15cm
-
Victorinox SwissClassic Нож за шунка 25 см черен – на карта
-
Нож за вино на сервитьора Goyon-Chazeau le Saint-Vincent stamina
-
Victorinox blue fibrox medium point blade нож за обезкървяване/костене
-
Месарски нож Victorinox с дръжка от палисандрово дърво
-
TB Maestro Ideal forge 16cm нож за филе от морски език
-
KC954 Дребен нож Kanetsune
-
Нож за готвачи Wusaki от серия VG-10 Damascus
-
15,5 см нож от червено дърво Deba Kai Seki Magoroku
-
Кухненски куфар Victorinox 14 артикула
-
Нож за сирене Victorinox SwissClassic черен 11 см
-
Нож за готвачи Opinel Intempora N°218
-
A241400 Цвят Нож Prof. Arcos 130 мм
-
Нож за зеленчуци Opinel N°114 Aubergine
-
Комплект от 4 ножа Opinel от неръждаема стомана с дръжки в пикантен цвят в кутия
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности