
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож за готвачи Goyon-Chazeau Grand Tradi 13 см орех
-
11-сантиметров нож за камамбер от неръждаема стомана с дръжка от орех
-
Нож Deba Arcos Nordika 170 мм
-
Victorinox Swiss Classic Сгъваем нож за инструменти червен гладък
-
Комплект за пържоли Victorinox Swiss Classic от 24 части, черен
-
Нож Fukito Santoku 18cm абанос X50
-
Японски нож Gyuto от Окинава – Samura
-
Универсален лист за месарница Arcos 22cm POM
-
Суджихики дамаскин нож Böker Kitchen – маслиново дърво
-
KC465 Нож Kanetsune Seki Kiritsuke
-
Опинел назъбен нож за рязане на пръсти № 313 от серията Essentiels – зелен
-
Нож за пържоли Victorinox Grand Maître с 12-сантиметрово назъбено кленово острие
-
Нож за кървене Victorinox Swibo 5.8412
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие и обратен гръб fibrox червен
-
Месарски лист Déglon за дясна ръка
-
Зелен нож Victorinox с 20-сантиметрово гъвкаво острие
-
Нож Hakucho 17cm Gyuto Due Cigni
-
170 мм нож Nakiri SekiRyu
-
Нож за комунални услуги Kai 15cm Wasabi Black
-
9-сантиметров нож за зеленчуци от неръждаема стомана Shun с дамаска
-
Универсален блок за ножове Bodum, бял
-
Нож Maserin GOURMET от боксово дърво
-
Нож за пържоли Arcos Table 110 мм, гладък/назъбен
-
A233500 180 мм нож Riviera Arcos
-
Комплект от 4 ножа Opinel Essentiels Loft
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли Le Thiers Dozorme от маслиново дърво
-
Нож за дърворезба Yaxell SUPER GOU
-
Нож Wusaki San Mai 10Cr15 17cm Nakiri
-
Нож за готвене Victorinox “Chef” 8 см кленов
-
Нож за рязане Pakka KOTAI
-
Ebano 24-компонентна табла за прибори от неръждаема стомана
-
Нож за рязане MO-V – Samura
-
Нож за хляб Ketu – Yaxell
-
Нож за маса и пържоли Arcos с назъбено острие 11 см – 375900
-
Квадратна дъска за рязане Teak Haus
-
Нож за готвачи Nordika Arcos 21 см
-
Victorinox Grand Maître кован нож за хляб 23cm POM
-
Victorinox SwissClassic Нож за филе от соле 20 см черен – кутия
-
Нож за сеч Victorinox с тясно острие и черен гръб от фиброкс
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно износено острие и черен фиброкс с прав гръб
-
Нож за дърворезба от дамаск Déglon с дръжка от кориан
-
Нож за рязане Victorinox с кленова дръжка
-
1896 Due Cigni нож за пържоли с острие от орех 105 мм
-
Нож Santoku от серията Wusaki Pakka X50
-
Нож Kai Santoku 16,5 cm Seki Magoroku Shoso
-
23-сантиметров нож за рязане от неръждаема стомана Shun Nagare Damascus
-
Victorinox SwissClassic Жълт нож за пица и пържоли 12 см
-
Opinel N°122 Паралелен нож за месо и птици
-
A242600 Цвят Проф. 300 мм нож Arcos
-
A230600 Нож Riviera Arcos 150 мм
-
Нож Deba KAI Wasabi Black – 21 см острие
-
Защитна ръкавица O’Safe
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности