
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож за пържоли Victorinox SwissClassic 11 см черно назъбено острие
-
Suncraft Senzo Damascus 21cm нож за сашими
-
Комплект от 2 ножа Wusaki Damascus 10Cr от маслиново дърво – Chef et Office
-
Офис нож Victorinox Swiss Classic 10cm с гладък среден връх черен
-
22cm Due Cigni Tuscany нож за рязане от маслиново дърво
-
21-сантиметров готварски нож от секвоя Sayuto San Maï
-
Нож за готвачи MO-V – Samura
-
Бамбуков нож за резба – Samura
-
Нож Santoku KC462 – Kanetsune
-
Комплект от 3 ножа Nova – Arcos
-
Офис нож Nogent *** дърво 9cm назъбено острие
-
Victorinox Grand Maître Кован нож с птичи клюн от клен 8 см
-
Кухненски комплект Opinel nomad
-
Нож за вино от топола за сервитьори Goyon-Chazeau le Saint-Vincent
-
Нож за обезкървяване/костене Victorinox red fibrox medium point blade
-
Месарски нож Victorinox с червена дръжка от фиброкс
-
TB Maestro Идеален ковашки нож за хляб 20 см
-
KC953 Нож Usubagata Kanetsune
-
Нож VG-10 Дамаск серия Nakiri Wusaki
-
Кухненски нож Kai Seki Magoroku Redwood 15 см
-
15-сантиметров кухненски нож Shun от неръждаема стомана с дамаска
-
Нож за сирене Nontron с дръжка с топка
-
Белачка Opinel N°115
-
A241200 Цвят Проф. 300 мм нож Arcos
-
Нож за зеленчуци Opinel N°114 Mandarin orange
-
Комплект от 4 ножа Opinel в кутия с лакирани дръжки от габър в цветовете на “50-те години”
-
Офис нож Victorinox Swiss Classic 10cm с червено острие
-
Нож за готвачи DAMASCUS Samura
-
Нож Nordika Arcos Yanagiba 240 мм
-
Goyon Chazeau Le P’tit Tradi 10cm нож за рязане на парчета Grenadille
-
Комплект прибори за хранене Victorinox Swiss Modern от 24 части с боровинки
-
Нож за готвене Fukito 21cm абанос X50
-
Нож за инструменти Meteora – Samura
-
Нож за рязане на пръсти Yaxell Ketu utility 10 cm
-
Суджихики Дамаскин нож Böker Cuisine – дървесина на пакита
-
Mcusta HZ2-3010DS Splash Hybrid Sujihiki 240 нож
-
Victorinox SwissClassic Сгъваем офисен нож с назъбено острие
-
Victorinox Grand Maître Rosewood 20cm нож за рязане от розово дърво
-
Месарски нож Victorinox Swibo с дръжка от жълт крикет
-
Нож за обезкостяване Victorinox blue fibrox reverse, тясно острие
-
Идеален нож Sabatier DEG Déglon Santoku с дупки
-
Жълт нож Victorinox с 20-сантиметрово гъвкаво острие
-
18cm нож Santoku Due Cigni Hakucho
-
180 мм нож Gyuto SekiRyu
-
Нож за готвачи Kai 23 см Wasabi Black
-
Кай 10cm Shun Damascus нож за инструменти от неръждаема стомана
-
Универсален блок за ножове Bodum, черен
-
Нож Maserin GOURMET от абанос
-
Нож за пържоли Arcos A803000 Table 110 мм
-
A233524 180 мм нож Riviera Arcos
-
Офис нож Opinel N°112 Bleu Azur
-
Комплект от 6 ножа за пържоли Dozorme Le Capucin в кутия
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности