Available Filters

лв. -

Колекции

Комплект Opinel Trio Parallel в кутия

Ножове за нарязване

Филтър

Показване на единствения резултат

В кулинарията нарязването означава нарязване на тънки филийки. Следователно ножът за нарязване се използва за нарязване на храна по такъв начин, че да се получат малки, деликатни парчета под формата на кръг, лента, жулиен, кубче и т.н. Всички храни могат да бъдат нарязани на филийки: зеленчуци, плодове, билки, месо, птици, риба.

Характеристики на ножа за нарязване

Ножът за нарязване всъщност е европейски кухненски нож или японски сантоку . Всъщност ножът за рязане има широко острие, с дължина от 15 до 30 см. Този голям размер дава възможност да се изпълняват различни кулинарни задачи и да се реже голямо количество съставки за кратко време. Тъй като ножът за рязане има щедри размери, теглото му също е малко по-голямо. Тази особеност предлага по-голям контрол и стабилност при рязане. Удобната ширина на острието е полезна за раздробяване на съставки като чесън или за транспортиране на нарязана храна. При сантоку острието е леко извито надолу, което позволява ефективно движение с лост, което е по-малко уморително за ръката. Умората намалява и благодарение на острия режещ ръб на острието, който прониква в храната лесно и със забележителна прецизност. Обърнете внимание, че някои Santoku са украсени с вдлъбнатини по острието, които предотвратяват залепването на храна по него. Ножът за нарязване е изкован от неръждаема стомана, въглеродна стомана или керамика. Неръждаемата стомана е популярна заради устойчивостта си на корозия и лесната поддръжка. Остриетата от въглеродна стомана и керамика се ценят заради изключителната си, дълготрайна острота. Те обаче са крехки и не трябва да се използват за рязане на кости или твърди или замразени храни. Дръжките се предлагат от най-различни материали, вариращи от… В кулинарията “нарязване” означава нарязване на тънки филийки. Следователно ножът за нарязване се използва за нарязване на храна по такъв начин, че да се получат малки, деликатни парчета, под формата на кръг, лента, жулиен, кубче… Всички храни могат да бъдат нарязани на филийки: зеленчуци, плодове, билки, месо, птици, риба.

Характеристики на ножа за нарязване

Ножът за нарязване всъщност е европейски кухненски нож или японски сантоку . Всъщност ножът за рязане има широко острие, с дължина от 15 до 30 см. Този голям размер дава възможност да се изпълняват различни кулинарни задачи и да се реже голямо количество съставки за кратко време. Тъй като ножът за рязане има щедри размери, теглото му също е малко по-голямо. Тази особеност предлага по-голям контрол и стабилност при рязане. Удобната ширина на острието е полезна за раздробяване на съставки като чесън или за транспортиране на нарязана храна. При сантоку острието е леко извито надолу, което позволява ефективно движение с лост, което е по-малко уморително за ръката. Умората намалява и благодарение на острия режещ ръб на острието, който прониква в храната лесно и със забележителна прецизност. Обърнете внимание, че някои Santoku са украсени с вдлъбнатини по острието, които предотвратяват залепването на храна по него. Ножът за нарязване е изкован от неръждаема стомана, въглеродна стомана или керамика. Неръждаемата стомана е популярна заради устойчивостта си на корозия и лесната поддръжка. Остриетата от въглеродна стомана и керамика се ценят заради изключителната си, дълготрайна острота. Те обаче са крехки и не трябва да се използват за рязане на кости или твърди или замразени храни. Дръжките се предлагат в широка гама от материали – от синтетични до най-благородното, устойчиво на гниене дърво. Какъвто и да е случаят, те винаги са ергономични и имат приятна повърхност за хващане за перфектен баланс в ръката. Характеристиките на ножа за нарязване го правят идеален инструмент за нарязване на билки, приготвяне на кайма от чесън, лук, праз, но също така и за гъби, пилешко, говеждо или свинско месо. Обърнете внимание, че някои ножове за сервиране от марките Опинел или Викторинокс могат да се използват като резачки за плодове и зеленчуци . Подробности