
Ножове за пържоли
Showing all 25 results
-
Нож за пържоли Arcos Nordika 100 мм
-
2 ножа за пържоли/маса Victorinox Swiss Modern орех 12 см назъбено острие
-
Комплект от 2 ножа за пържоли Due Cigni Tuscany 11cm от маслиново дърво
-
2 ножа за пържоли/маса Victorinox Swiss Modern 12 см орех
-
Комплект от 4 ножа за пържоли TB Hector
-
Нож за пържоли TB Maestro ideal forge 13cm
-
Комплект от 2 ножа за пържоли Kai Wasabi Black 12 см
-
1896 Due Cigni нож за пържоли с острие от орех 105 мм
-
Комплект от 2 ножа за пържоли Victorinox 12 см от кленово дърво
-
Нож за пържоли/маса Arcos – A371823
-
Нож за месо и птици Opinel Intempora N°222
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли Laguiole Dozorme bubinga
-
Victorinox Swiss Modern Steak Knife 12cm назъбено острие PP дръжка
-
Нож за рязане Opinel Intempora N°220
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли с маслини Dozorme Le Capucin
-
Nogent *** Tichet Expert 11cm нож за скара от неръждаема стомана
-
Arcos Riviera A230500 130 мм нож за пържоли
-
Комплект от 6 ножа за пържоли Dozorme Le Capucin в кутия
-
Нож за пържоли Déglon Brasserie с 12-сантиметрово назъбено острие
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли Le Thiers Dozorme от маслиново дърво
-
Victorinox Grand Maître POM черен кован нож за пържоли
-
Комплект в кутия 6 дъбови ножа за пържоли от неръждаема стомана
-
Нож за пържоли Victorinox Grand Maître с 12-сантиметрово назъбено кленово острие
-
Нож за пържоли Victorinox SwissClassic 11 см черно назъбено острие
-
Victorinox Grand Maître Rosewood 12cm нож за пържоли от розово дърво
Поради своята консистенция месото не е лесна храна за рязане, което обуславя интереса към използването на специфичен нож за маса, като например ножа за пържоли . С гладко или назъбено острие той ви позволява да нарежете месото прецизно, без да го спирате, и най-вече без усилие!
Какви са специалните характеристики на ножа за пържоли?
На първо място, ножът за пържоли трябва да има отличен режещ ръб , за да се получат чисти разрези и да се избегне получаването на малки, неравномерни парчета. Най-често се изработва от неръждаема стомана за устойчивост на ръжда и съвместимост с миялна машина , острието може да бъде гладко или назъбено . Гладкото острие е по-подходящо за т.нар. деликатни, крехки меса, докато назъбеното острие е по-подходящо за по-трудни за рязане меса, по-твърди накратко. Имайте предвид обаче, че назъбеното острие изисква по-малко поддръжка от гладкото, тъй като трябва да се заточва по-рядко, въпреки че тази операция е малко по-сложна. Размерът на ножа за пържоли е близък до този на ножа за маса . Дължината на острието му често е между 9 и 13 см в зависимост от предпочитанията на потребителя. Очевидно е, че това ще окаже влияние върху общите размери на ножа. Колкото по-големи са ръцете ви, толкова по-голям ще трябва да бъде ножът, и обратно! Всичко това е с оглед на това да имате нож за пържоли, който е адаптиран към морфологията на ръката ви, така че да е приятен за ежедневна употреба.
Как да изберете дръжката на ножа за пържоли?
Когато става въпрос за дръжката на вашия нож за пържоли, на ваше разположение са множество материали. Въпреки че, разбира се, естетическият аспект е важен, трябва да внимавате да не пренебрегнете някои детайли. Трябва да внимавате да изберете ергономична, дори нехлъзгаща се дръжка, която не позволява на ръката ви да се изплъзнеһттр://…. Поради своята консистенция месото не е лесна за рязане храна, откъдето идва и интересът към използването на специфичен нож за маса, като например ножа за пържоли . С гладко или назъбено острие той ви позволява да нарежете месото прецизно, без да го спирате, и най-вече без усилие!
Какви са специалните характеристики на ножа за пържоли?
На първо място, ножът за пържоли трябва да има отличен режещ ръб , за да се получат чисти разрези и да се избегне получаването на малки, неравномерни парчета. Най-често се изработва от неръждаема стомана за устойчивост на ръжда и съвместимост с миялна машина , острието може да бъде гладко или назъбено . Гладкото острие е по-подходящо за т.нар. деликатни, крехки меса, докато назъбеното острие е по-подходящо за по-трудни за рязане меса, по-твърди накратко. Имайте предвид обаче, че назъбеното острие изисква по-малко поддръжка от гладкото, тъй като трябва да се заточва по-рядко, въпреки че тази операция е малко по-сложна. Размерът на ножа за пържоли е близък до този на ножа за маса . Дължината на острието му често е между 9 и 13 см в зависимост от предпочитанията на потребителя. Очевидно е, че това ще окаже влияние върху общите размери на ножа. Колкото по-големи са ръцете ви, толкова по-голям ще трябва да бъде ножът, и обратно! Всичко това е с оглед на това да имате нож за пържоли, който е адаптиран към морфологията на ръката ви, така че да е приятен за ежедневна употреба.
Как да изберете дръжката на ножа за пържоли?
Когато става въпрос за дръжката на вашия нож за пържоли, на ваше разположение са множество материали. Въпреки че, разбира се, естетическият аспект е важен, трябва да внимавате да не пренебрегнете някои детайли. Трябва да внимавате да изберете дръжка, която е ергономична или дори нехлъзгава, така че ръката ви да не се изплъзва, което я прави по-безопасна за използване. Трябва да обърнете внимание и на поддръжката, защото ако сте любител на съдомиялните машини, ще трябва да се уверите, че сте избрали съвместим материал. Това важи с особена сила за пластмасовите материали като полипропилен и ABS, но не и за дървото, което трябва да се почиства на ръка. Търсите дървена дръжка, която да се поддържа лесно? Обърнете се към композитните материали, като например Polywood, който има външния вид на дърво и свойствата на пластмаса!
Ножове за пържоли от най-добрите марки
За да си гарантирате дълготрайност във времето, препоръчваме да купувате качествени ножове за пържоли от най-добрите марки прибори за хранене. На nozh-kama.bg сме подбрали ножове от най-големите имена в света на кулинарията, като Arcos, Opinel, Victorinox и много други. Присъстват и изключителни, престижни японски марки като Yaxell или Kai. Подробности