
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож за обезкостяване Victorinox Dual Grip 15 см
-
Готварски нож Due Cigny Tuscany 20cm от маслиново дърво
-
Комплект ножове Victorinox Swiss Classic – 3 части
-
Нож за готвачи KOTAI Kiritsuke Bunka
-
Комплект за пържоли Victorinox Swiss Classic от 12 части, черен
-
Нож за обезкостяване Fukito 15 cm абанос X50
-
Ideal Кован комплект TB Maestro от 3 части – Santoku кухненски офис
-
Комплект от 3 ножа Nordika от серия Arcos – 167100
-
Нож за рязане Claude Dozorme Cuisine au quotidien 15cm маслиново дърво
-
Нож за рязане Opinel N° 120 Parallèle
-
Нож за обезкостяване Yaxell MON Damascus 15 см
-
Victorinox Swiss Modern нож за хляб 22 см орех
-
Нож за обезкостяване Victorinox Swibo с тясно острие, обратен крикет, жълт
-
Нож за сандвичи Déglon за кулинарна украса
-
20-сантиметров нож за кървене Victorinox, розово дърво
-
Victorinox нож за рязане на пръсти червен с гъвкаво острие 20 см
-
12,5 см кухненски нож Due Cigni Hakucho
-
Нож за готвачи Yaxell Super Gou
-
Нож за рязане Kai Seki Magoroku Shoso
-
Нож за готвене Kai 23cm Tim Mälzer Kamagata
-
Нож за стриди O’Knife
-
KC704 GYUTO Нож Kanetsune
-
Нож Opinel Esprit Pop Apple Green
-
A233000 Riviera 200 mm Нож Arcos
-
Нож Mcusta Classic Damascus Petty 15cm
-
Нож Tokisu 17cm G10 Santoku
-
Нож Santoku Suncraft Senzo WA 18 см
-
Нож за инструменти Wusaki Damascus 10Cr 12cm
-
Офис нож Victorinox Swiss Classic 10cm черен със средно назъбен връх
-
Комплект от 5 ножа Самура Харакири + ножица и точило
-
Нож за черешови плодове – Kai
-
Нож за хляб DAMASCUS Samura
-
Дамаскинско ножче за рязане – Samura
-
Голям готварски нож Böker Damascus Olive
-
Маслен восък за дъски за рязане EPICUREAN
-
Кухненски нож Nordika Arcos 16 см
-
Victorinox Grand Maître Кован нож Santoku 17cm POM
-
Victorinox SwissClassic Santoku Knife 17cm червена пчелна пита – в кутия
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие, гъвкав фиброкс зелен
-
Нож за домати Darkwood Déglon
-
Офис нож от дамаск Déglon с дръжка от кориан
-
Бял керамичен нож за пържоли 10 см – TB
-
Au Nain 10cm черен нож за рязане на пръсти от неръждаема стомана
-
Градински нож Wusaki VG-10 от серията Damascus
-
Нож от червено дърво Yanagiba Kai Seki Magoroku 21cm
-
Нож Kai Santoku 18cm Tim Mälzer Kamagata
-
Victorinox Swissclassic Blue Нож за пица и пържоли 12 см
-
Нож за месо и птици Opinel Intempora N°222
-
A242000 Цвят Дълбочина 130 мм Нож Arcos
-
Белачка Arcos Genova A181300 60 мм
-
Нож KAI Wasabi Black Santoku
-
Офис нож Victorinox 8 см със зъби
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности