
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож Kanetsune KC702 GYUTO
-
Нож за маса n°125 Bon Appétit PRO – Opinel
-
A231324 200 мм нож Riviera Arcos
-
Комплект от 6 ножа за маса Laguiole – 2899
-
Многофункционален нож Arcos Linea 180 мм с микрозъбци
-
Нож за рязане Nontron – 20 cm
-
Кутия с 20 офис ножа Victorinox Swiss Classic 8cm с блестящи зъби, разнообразни
-
Дъска за рязане KOTAI
-
Комплект черни прибори за хранене Victorinox Swiss Classic от 12 части
-
Нож Nakiri Sayuto 17cm секвоя San Mai
-
Кухненски нож TB Maestro Ideal Forged 25 cm
-
Комплект от 6 ножа за маса Florinox Kiana в смесени цветове
-
Claude Dozorme Кухненски нож 10 cm от маслиново дърво
-
Нож Kodeba SekiRyu 105 мм с дървена дръжка – SRH301
-
Нож Petty SekiRyu 12cm ABS черен – SRP700
-
Victorinox Swiss Modern Santoku Knife 17cm орехов кух блок
-
Нож за обезкостяване Victorinox Swibo, прав гръб, дръжка от жълт щурец
-
Нож за рязане Déglon Sherwood
-
Нож за обезкостяване DEG Ideal Sabatier Déglon
-
Victorinox Black Carving Knife 18cm тясно острие
-
1896 Готварски нож Due Cigni, орех, острие 20 см
-
Комплект от 2 ножа Wusaki Pakka X50 – Готвач и килер
-
Нож за комунални услуги Kai 15cm Seki Magoroku Shoso
-
Нож за хляб Kai 23cm Shun Classic White
-
Нож Oyster Охранителен триъгълник
-
Нож за рязане Opinel Intempora N°220
-
A241600 Цвят Нож Prof. Arcos 180 мм
-
Опинел назъбен нож N°113 Apple Green
-
Кухненски нож KAI Wasabi Black – 15 см острие
-
Триъгълно колело за пица с череши
-
Нож за дребни вещи Suncraft Senzo WA 12 см
-
Нож за готвачи Wusaki Damascus 10Cr 20cm
-
Victorinox Swiss Classic Нож за инструменти 10 см с гладък среден връх, жълт
-
Очистител Tichet microdenté черен 1 слот
-
Комплект от 2 ножа Sayuto sequoia San Maï – Santoku Office
-
Нож Santoku Meteora – Samura
-
Ковашки нож – Samura
-
Victorinox Grand Maître кован нож за хляб 26 см клен
-
Опаковка от 8 + 1 дъски за рязане Victorinox + стойка за дисплей
-
Nogent *** дървена белачка с 2 гнезда от неръждаема стомана
-
Нож Victorinox Santoku Grand Maître, кован POM, 17 см
-
Victorinox SwissClassic 17cm нож Santoku от палисандрово дърво
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие, гъвкав фиброкс, черен
-
Нож за рязане Oryx Déglon
-
Нож за шунка Darkwood Déglon с острие тип “пчелна пита
-
TB Maestro Идеален ковашки нож за рязане 15 cm
-
KC956 Нож Kodeba Kanetsune
-
Нож за дърворезба VG-10 от серията Damascus Wusaki
-
Kai Seki Magoroku Redwood 20cm нож за нарязване/нарязване на хляб
-
15-сантиметров кухненски нож Shun Classic White
-
Черен нож за пица от неръждаема стомана
-
Комплект Opinel Trio Parallel в кутия
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности