
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Комплект от 4 ножа за пържоли TB Auguste
-
Блок за ножове Top Cutlery black ABS
-
Нож Böker Damascus Black Santoku
-
Mcusta HZ2-3002DS Splash Hybrid Petty 150 нож
-
Белачка Opinel Essentiels n°315 червена с 6cm острие
-
Victorinox Grand Maître POM черен кован нож за рязане
-
Месарски нож Victorinox Swibo, тясно острие, обратен гръб
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие с обратен гръб fibrox white
-
Нож за кървене Victorinox blue fibrox straight back
-
Кухненски нож Victorinox 18 см черен
-
Нож Hakucho 21cm Gyuto Due Cigni
-
165 мм нож Deba SekiRyu
-
Празна кухненска кутия – Wusaki
-
Нож Nakiri Kai 16,5cm Shun damas от неръждаема стомана
-
Оранжев нож за закуска Opinel 11,5 см от неръждаема стомана
-
Комплект Opinel Trio Parallel в кутия
-
Блок от 7 дамаскински ножа Böker 130425SET
-
Нож за готвачи Arcos Riviera – 250 мм
-
Офис нож Opinel N°112 Aubergine
-
Триъгълна дробилка за люлеене 18 см с едно острие
-
18-сантиметров нож Santoku Jaku Seki Ryu
-
Нож за готвачи Yaxell Taishi 20 см
-
Нож за инструменти Victorinox 10cm черен
-
Комплект прибори за хранене Victorinox Swiss Modern table black от 24 части
-
Нож за рязане Fukito 9 cm Pakka San Maï
-
TB Maestro Ideal Forge нож за шунка 30cm
-
Arcos Office Natura нож
-
Офис нож Opinel n°112 fuchsia
-
Нож Deba SekiRyu 15cm с дървена дръжка – SRH300
-
Deba SekiRyu малък нож 105 мм ABS черен – SRP301
-
Нож Victorinox Swiss Modern Chef’s с черна дръжка
-
Нож за сваляне на кожи Victorinox 15cm черен
-
Нож за обезкостяване Victorinox с черно обратното острие от фиброкс
-
Месарски нож Victorinox с жълта дръжка от фиброкс
-
Нож Victorinox Santoku black 17cm с острие тип “пчелна пита
-
1896 Due Cigni нож за готвачи орех 15 см острие
-
Нож за подстригване от серията Wusaki Pakka X50
-
Нож за готвене Kai 18 см Seki Magoroku Shoso
-
Нож за хляб Kai 23cm Tim Mälzer Kamagata
-
Nogent *** син нож от неръждаема стомана тип “стрида
-
KC142 SANTOKU Нож Kanetsune
-
Комплект ножове за маса Opinel 4 – Esprit Campagne
-
Arcos A231300 Нож за хляб Riviera – 200 мм
-
Нож KAI Wasabi Black Yanagiba – 24 см острие
-
Комплект от 2 ножа за пържоли Victorinox 12 см от кленово дърво
-
Arcos Linea 140 мм многофункционален нож с микрозъбци
-
Комплект от 3 ножа Wusaki San Mai 10Cr15 Pakkawood – Universal Chef Office
-
Кутия 20 Victorinox Swiss Classic 10cm светкавични офис ножове, разнообразни
-
Калъф за ножове от кожа и платно KOTAI
-
Комплект за пържоли Victorinox Swiss Modern от 12 части в пастелно зелено
-
Домакински комплект Victorinox от 24 части, включително 6 ножа за маса
-
Комплект от 3 ножа Харакири – Samura
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности