
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож за готвачи Goyon-Chazeau Grand Tradi 13cm grenadille
-
Нож за камамбер, пълна 11-сантиметрова дръжка с цвят на шамфъстък, неръждаема стомана
-
Нож Nordika 175mm Usuba Arcos
-
KOTAI Bunka дребен нож
-
Комплект черни прибори за хранене Victorinox Swiss Modern от 12 части
-
Fukito 9cm абаносов нож X50 за рязане на пръсти
-
Кухненски нож Nakiri от Окинава – Samura
-
Нож за домати от серията Arcos Natura 13cm
-
Тесен супер гъвкав нож за обезкостяване Victorinox Dual Grip
-
KC946 Нож Kanetsune Seki Usubagata
-
Офис нож n°312 Opinel Essentiels зелен – гладко острие 10 см
-
Офис нож Victorinox Grand Maître Rosewood 10cm Maple
-
Нож за обезкостяване Victorinox Swibo, тясно острие, износен, прав гръб
-
Нож за обезкостяване Victorinox, 15 см острие, жълт гръб от фиброкс
-
Нож за рязане Darkwood Déglon
-
Нож за рязане Victorinox черен с гъвкаво острие
-
16,5 см нож Deba Due Cigni Hakucho
-
Дълъг нож SekiRyu 125 мм
-
Нож Kai Santoku 16 см Pure Komachi 2
-
Кай Нож за готвачи 20 см Shun Classic White
-
G.David Laguiole Нож за вино от 3 части маслиново дърво месингови опори
-
Нож Kershaw KW1259 FILLET
-
A291825 2900 250 мм нож Arcos
-
Arcos A233400 Нож Riviera 150 mm
-
Нож Mcusta Damascus Sujihiki 24cm острие
-
Празен калъф за 6 ножа KOTAI
-
Нож Deba Suncraft Senzo WA 17cm
-
Нож за готвачи Wusaki San Mai 10Cr15 20 см
-
Victorinox Swiss Classic Utility Knife 8cm назъбен сгъваем връх червен
-
Нож за сладкиши Victorinox
-
Комплект багети от неръждаема стомана от 24 части
-
Yaxell Ketu 165 мм нож Santoku
-
Дамаскински нож за домати – Samura
-
Нож Santoku Top Cutlery алвеолатен 169 мм POM – 17271
-
Кафява дъска за разпръскване Victorinox
-
Нож Santoku 19cm Arcos Nordika
-
Нож Opinel 7 VRI за кестени/чесън
-
Нож Victorinox SwissClassic Santoku 17 см с цветна дръжка с пчелна пита
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие, гъвкав фиброкс, жълт
-
Victorinox жълт нож със средно острие от фиброкс за обезкървяване/костене
-
Месарски нож Victorinox със синя дръжка от фиброкс
-
Нож Victorinox Dux 21cm черен
-
Нож за кебап Au Nain
-
Комплект от 2 ножа Wusaki Damascus VG10 в кутия – ножове Santoku и нож за рязане
-
Леворък нож Deba Kai 15 см Seki Magoroku Hekiju
-
Нож Kai Santoku 18cm Shun Classic White
-
Victorinox SwissClassic Розов нож за пица и пържоли 12 см
-
Нож за рязане Opinel Intempora N°225
-
A242300 Цвят Нож Prof. Arcos 150 мм
-
A230224 100 мм нож за рязане Arcos Riviera
-
Нож Deba KAI Wasabi Black – 10,5 см острие
-
Берачка за зъби Victorinox с 2 гнезда
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности