
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Комплект в кутия 6 дъбови ножа за пържоли от неръждаема стомана
-
Нож за сашими Suncraft Senzo WA 21 см
-
Wusaki San Mai 10Cr15 17cm нож Santoku
-
Victorinox Swiss Classic нож за инструменти 10 см зелен със среден връх
-
Офис нож Opinel 112 син
-
Тава за прибори от неръждаема стомана от 24 части Titanio
-
Нож за инструменти Super 5 – Samura
-
Дамаскински нож Santoku – Samura
-
20-сантиметров нож за готвачи Yaxell Ketu
-
Дъска за рязане Berard racine с дръжка
-
Нож за шунка Arcos Nordika 25 см
-
Кован готварски нож Victorinox Grand Maître POM
-
Victorinox SwissClassic Китайски нож 18 см червен – в кутия
-
Нож за месо Victorinox fibrox с широк връх черен
-
Нож за обезкостяване Victorinox с износено острие от фиброкс с прав гръб, черен
-
Месарски нож Victorinox с черна дръжка от фиброкс
-
Нож за рязане Victorinox с дръжка от палисандрово дърво
-
1896 Due Cigni офисен нож орех 95 мм острие
-
Нож за готвачи от серията Wusaki Pakka X50
-
Леворък нож Yanagiba Kai 21cm Seki Magoroku Hekiju
-
Нож за рязане Kai 23cm Tim Mälzer Kamagata
-
Victorinox Swissclassic оранжев нож за пица и пържола 12 см
-
Паралелен конусен нож Opinel N°121
-
A242500 Цвят Проф. 200 мм нож Arcos
-
Arcos Riviera A230500 130 мм нож за пържоли
-
Нож Deba KAI Wasabi Black – 15 см острие
-
Офис нож Victorinox Swissclassic 8 cm
-
Нож Suncraft Senzo Damascus 14cm Santoku
-
20-сантиметров нож Yaxell Taishi Kiritsuke
-
Комплект в кутия от 6 ножа за рязане на пръсти Goyon Chazeau P’tit Tradi grenadille
-
Комплект от 2 ножа за пържоли Due Cigni Tuscany 11cm от маслиново дърво
-
Комплект от 3 ножа Fukito Pakka San Maï – Chef Universel Office
-
Нож за готвачи Damascus 67 – Samura
-
Victorinox Swiss Modern Utility Knife 10cm назъбено острие
-
Нож Böker Damascus Olive Santoku
-
Комплект от 2 части Victorinox Swiss Classic Trend Colors – нож за маса/бележило
-
Нож за рязане Nordika Arcos
-
Комплект от 2 ковани ножа за пържоли Victorinox Grand Maître 12cm POM
-
Универсален кухненски блок Victorinox с 8 черни дръжки
-
Сомелиерски нож от дърво Screwpull WT110
-
Идеален нож за рязане Sabatier DEG Déglon
-
Victorinox Нож за сьомга черен 30 см гъвкаво острие тип “пчелна пита
-
TB Maestro Кухненски нож Ideal forge 20cm
-
KC152 Нож Santoku Kanetsune
-
Малък калъф на руло Victorinox, сив
-
16,5 см нож Deba Kai Seki Magoroku Kinju
-
9-сантиметров нож за хранене Shun Damascus от неръждаема стомана
-
Дъска за рязане Berard – 50 x 35 x 2cm
-
Комплект от 7 ножа Böker 030400 Bois Black (празен)
-
Нож Arcos Colour Prof. A240600 300 мм
-
Белене на Opinel N°115 Aubergine
-
Нож за хляб Opinel n°116 Parallèle
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности