
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Нож за инструменти Wusaki San Mai 10Cr15 12 см
-
Нож Victorinox Swiss Classic 8cm с назъбено острие и зелен централен връх
-
Нож Santoku KOTAI Pakka
-
Тава за прибори от неръждаема стомана Alma от 24 части
-
SUPER 5 Нож Santoku – Samura
-
Нож за рязане Ketu Konata – Yaxell
-
Месарски нож Arcos 2900, 25cm кухо острие
-
Правоъгълна дъска за рязане Teak Haus
-
Nogent *** Tichet Expert 11cm нож за скара от неръждаема стомана
-
165-милиметров черен нож Santoku SekiRyu от ABS – SRP100
-
2 ножа за пържоли/маса Victorinox Swiss Modern 12 см орех
-
Нож за сеч Victorinox с тясно острие от фиброкс с форма на пчелна пита, черен
-
Нож за дърворезба Darkwood Déglon
-
Готварски нож Déglon Damascus с дръжка от Corian
-
Нож за рязане Victorinox с черна дръжка от фиброкс
-
1896 Due Cigni кухненски нож орехово острие 14cm
-
Нож за рязане от серията Wusaki Pakka X50
-
Kai 16,5-сантиметров нож Santoku Seki Magoroku Shoso
-
23-сантиметров нож за рязане Shun Damascus от неръждаема стомана
-
Нож за стриди от неръждаема стомана със силно острие от палисандрово дърво
-
Нож Opinel Carpaccio N°123 Parallel
-
A242900 Цвят Нож Arcos с дълбочина 360 мм
-
A231000 Нож Riviera Arcos 250 мм
-
23-сантиметров нож за хляб KAI Wasabi Black от неръждаема стомана
-
Комплект от 6 ножа за пържоли Dozorme Le Capucin в кутия
-
Нож за хляб Yaxell SUPER GOU
-
Нож за стриди – екзотична дървесина
-
Victorinox Нож за подстригване 10 см с гладка средна част и връх от палисандрово дърво
-
Нож за хляб Due Cigni Tuscany 20cm от маслиново дърво
-
9-сантиметров нож за подрязване от секвоя Sayuto San Maï
-
Комплект от 3 ножа за сенки – Samura
-
Бамбуков нож за рязане – Samura
-
Нож Santoku Forge – Böker
-
Празен комплект от 10 ножа – Arcos
-
Nogent белачка *** за лява ръка 1 слот оранжева неръждаема стомана
-
Комплект за рязане Victorinox Grand Maître с кован POM – 2 части
-
Victorinox SwissClassic Нож за рязане с 19-сантиметрово острие с цветна PP дръжка
-
Комплект от 4 ножа за маса от неръждаема стомана и маслиново дърво
-
Нож за кръвопускане Victorinox с острие от палисандрово дърво със среден връх
-
Нож за кървене на заек Victorinox 10 см, жълт
-
TB Maestro Офис нож Ideal forge 10cm
-
KC952 Нож Santoku Kanetsune
-
Голям калъф на руло Victorinox, сив
-
Нож за инструменти Seki Magoroku Redwood Kai 15 cm
-
9-сантиметров нож за рязане на пръсти Shun Classic White
-
Комплект от 6 лъжици за кафе Nontron
-
Нож за зеленчуци Opinel N°114
-
A241100 Цвят Дълбочина 250 мм Нож Arcos
-
Нож за зеленчуци Opinel N°114 Bleu Azur
-
Комплект в кутия от 4 ножа Opinel n°112 в класически цветове
-
Нож за рязане на пръсти Bunka Damascus
-
Нож за хляб Suncraft Senzo Damascus 23cm
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности