
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Гъвкава дъска за рязане Kai
-
Кухненски нож Nordika Arcos 14 см
-
Victorinox Grand Maître кован POM нож с птичи клюн 8cm
-
Нож за обезкостяване Victorinox SwissClassic 6.8413.15B – в картата
-
Комплект ножове и вилици за сирене Opinel
-
Нож Victorinox Bone-Out/Bleeding Black Fibrox Medium Tip Blade
-
Градински нож с птичи клюн Darkwood Déglon
-
TB Maestro Кухненски нож Ideal forge 15cm
-
KC955 Нож Sujihiki Kanetsune
-
Джобен нож VG-10 Damascus Series Wusaki Santoku
-
Нож Santoku Kai Seki Magoroku от червено дърво, 17 см
-
Kai 15cm нож за инструменти Tim Mälzer Kamagata
-
Нож за сирене G.David Laguiole с дръжка от маслиново дърво
-
Нож Santoku Opinel Intempora N°219
-
A241500 Цвят Нож Prof. Arcos 160 мм
-
Нож за зеленчуци Opinel N°114 Apple Green
-
KAI Wasabi Black нож за инструменти – 10 см острие
-
Комплект от 6 дъбови ножа за пържоли от неръждаема стомана Roger Goldsmith’s
-
Нож за рязане Suncraft Senzo WA 8 см
-
Нож Wusaki Damascus Santoku 10Cr 17cm
-
Victorinox Swiss Classic Нож за инструменти 8 см с гладък среден връх, розов
-
Защитна ръкавица с верижна броня WILCO
-
Комплект от 2 ножа Sayuto sequoia San Maï – Chef Office
-
Комплект от 3 ножа Харакири – Samura
-
Бамбуков нож Santoku – Samura
-
165 мм нож Santoku – SekiRyu
-
Mcusta HZ2-3003DS Splash Hybrid Santoku 180 нож
-
Пила за белене Opinel Essentiels n°315 със зелено острие 6cm
-
Victorinox Grand Maître POM черен кован нож за пържоли
-
Месарски нож Victorinox Swibo, тясно острие, дръжка тип “щурче
-
Нож за обезкостяване Victorinox green fibrox reverse, тясно острие
-
Идеален нож за хляб Sabatier DEG Déglon
-
Черен нож Victorinox с използвано гъвкаво острие 20 см
-
Нож Usuba Due Cigni Hakucho 18cm
-
Yaxell Super Gou 12cm нож за рязане на пръсти
-
Празен кухненски шкаф – Wusaki
-
15-сантиметров кухненски нож от неръждаема стомана Shun с дамаска
-
Нож за стриди Au Nain ergo
-
Нож Maserin GOURMET от бокот
-
Керамичен кухненски нож Böker 1300C25 117 мм
-
A233624 Riviera 200 mm Нож Arcos
-
Офис нож Opinel N°112 Mandarine
-
Триъгълник Lullaby 23cm с едно острие
-
Нож за инструменти DAMASCUS Samura
-
Нож Yaxell Super Gou Paring
-
Victorinox Swiss Classic Сгъваем офис нож черен гладък
-
Комплект за пържоли с боровинки Victorinox Swiss Modern от 24 части
-
Нож за инструменти Fukito 13cm Pakka San Maï
-
Комплект от 4 ножа за пържоли TB Hector
-
Yaxell Ketu Нож за рязане – Y34916
-
Нож за инструменти Böker Damascus Black
-
Нож за пържоли/маса Arcos – A371823
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности