Available Filters

лв. -

Колекции

Нож Böker Damascus Black Santoku

Ножове Santoku – японски кухненски ножове за универсална работа: рязане, кълцане, филетиране

Филтър

Ножове Santoku – японски кухненски ножове за универсална работа: рязане, кълцане, филетиране

Когато говорим за японска кухня, един от първите символи, които идват на ум, е именно ножът Santoku. Това е универсалният японски нож, сравняван често с готварските ножове в западната традиция – и напълно заслужено. Неговата форма, баланс и многофункционалност го правят един от най-ценните инструменти в професионалните и домашните кухни.

Класическият Santoku се разпознава по широкото острие от неръждаема стомана с леко заоблен връх (около 60°). Често острието е изработено с обработка тип „пчелна пита“, позната като granton edge, която намалява полепването на храната и улеснява бързото, чисто рязане. Тази особеност е особено полезна при работа с зеленчуци и меки продукти.

Произход на името – „Трите добри неща“

Името Santo