
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Берачка за зъби Victorinox с 2 гнезда
-
Нож за дребни вещи Suncraft Senzo Damascus 12cm
-
Нож Santoku Yaxell Taishi 125 мм
-
Victorinox Swiss Classic Нож за инструменти 8cm със зъбчато оранжево
-
Нож за маслини Due Cigni Tuscany 10cm
-
Комплект от 4 кухненски ножа Fukito Pakka San Maï
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли Laguiole Dozorme
-
Ковашки нож Santoku – Samura
-
Нож за инструменти Böker Damascus Olive
-
Victorinox Swiss Modern Steak Knife 12cm назъбено острие PP дръжка
-
Комплект за рязане Victorinox Swiss Modern от 2 части от орех
-
Комплект от 4 ковани ножа за пържоли Victorinox Grand Maître 12 см от палисандрово дърво
-
Дървен блок от 11 кухненски ножа Victorinox с черни дръжки
-
WT110 Черен сомелиерски нож Screwpull
-
Нож за рязане Oryx Déglon
-
Нож Victorinox fibrox blue tranchelard 30cm острие
-
18cm нож Santoku на TB Maestro Ideal forge
-
170 мм ажурен нож SekiRyu Santoku
-
Калъф Kai за 17 ножа Shun
-
Kai Seki Magoroku Нож за рязане на червено дърво 10 см
-
Офис нож Kai 9cm Tim Mälzer Kamagata
-
Дъска за рязане Berard – 34 x 16 x 2cm
-
Нож Böker 130562 Gorm 235 мм
-
Arcos Цветен нож A240300 Дълбочина 200 мм
-
Опинел за белене N°115 Bleu Azur
-
Комплект от 4 ножа Opinel natural essentials
-
Victorinox Dual Grip тесен супер гъвкав нож за обезкостяване 12 см
-
11-сантиметров нож за камамбер от неръждаема стомана с дръжка от маслиново дърво
-
Нож за пържоли Arcos Nordika 100 мм
-
Нож сантоку KOTAI Bunka
-
Victorinox Swiss Modern table Комплект прибори за хранене от 12 части в пастелно зелено
-
Fukito 15cm абаносов нож X50
-
Нож за суши от Окинава – Samura
-
Дъска за рязане Arcos от целулозни влакна/смола – 377 x 277 mm
-
Готварски нож “Cuisine au quotidien” Claude Dozorme 18cm маслиново дърво
-
Mcusta HZ2-3011DS Splash Hybrid Sujihiki 270 нож
-
Нож Santoku Yaxell Super Gou 125 мм
-
Victorinox Swiss Модерен нож за хляб 22 см черен
-
Victorinox Swibo нож за обезкостяване гъвкаво тясно острие обратен гръб
-
Victorinox Нож за обезкостяване с двойна дръжка 15 см
-
Нож Victorinox red fibrox straight back bleeding
-
Нож за сваляне на кожи Victorinox, син, с гъвкаво острие, 20 см
-
25cm Нож за сашими Due Cigni Hakucho
-
Нож Yaxell Super Gou Santoku
-
Нож за хляб Kai 23cm Seki Magoroku Shoso
-
Кухненски нож от неръждаема стомана Kai 20cm Shun damask
-
G.David Laguiole Нож за сомелие от 3 части хвойна 6394
-
Нож Kershaw KW1256 FOLDING FILLET
-
Нож Opinel Esprit Pop Fuschia
-
Arcos A233300 Riviera 180 мм вилица за месо
-
165 мм нож Mcusta Classic Damascus Nakiri
-
Офис нож Paring Knife Cold Steel
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности