Available Filters

лв. -

Колекции

SUPER 5 Нож Santoku - Samura

Ножове Santoku

Филтър

Показване на 1–52 от 72 резултата

Когато споменем термина “японска кухня “, веднага се сещаме за ножовете сантоку . Всъщност това е универсалният нож, който много често се сравнява с готварските ножове заради голямата си универсалност. Ножът Сантоку е лесно разпознаваем заради острието си от неръждаема стомана, чийто връх е леко извит ( приблизително 60°) : понякога то е с пчелна пита , за да улесни рязането на храната, която ще се отлепи по-бързо от острието. Терминът Santoku не се дължи на случайността, той означава “три добри неща ” във връзка с жестовете, които обикновено се извършват при готвене, а именно нарязване, рязане и смилане. Следователно с нашите ножове Сантоку , ще можете да режете, издълбавате и смилате зеленчуци или да накълцвате билки . Също така ще бъде възможно нарязването на месо или обработката на сурова риба с деликатност. И накрая, ножът Сантоку се оказва изключително ефективен и за прилежно рязане на плодове . При ножовете ще имате избор от най-добрите марки, като Kershaw , Böker или Arcos . Но както вече споменахме по-горе, ножът Сантоку е японски кухненски инструмент . Ето защо изглежда напълно логично да се обърнете към японски производител при закупуването на вашия нож Сантоку , а такъв е случаят например с марките Kai и Kanetsune . Предпочитате ли Made in France? Трябва да знаете, че френският производител Opinel разполага със собствена гама ножове Santoku . Модели, които ще зарадват професионални готвачи или любители със страст към добрата храна!