
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Триъгълен хеликоптер с двойно острие
-
Нож DAMASCUS Samura Santoku
-
Син нож за стриди Le Bec на Florinox
-
Нож за рязане Goyon Chazeau Le P’tit Tradi 10 см от маслиново дърво
-
Victorinox Swiss Modern table Комплект прибори за хранене от 24 части в пастелно зелено
-
Комплект от 2 ножа Fukito от абанос X50 – Chef Office
-
Комплект от 6 дървени ножа за маса Le Thiers Classique Dozorme в кутия, асортимент
-
Нож за пържоли Yaxell Ketu – Y34913
-
Нож за рязане Böker Damascus Black
-
HZ2-3007DS Splash Hybrid Gyuto 240 Нож Mcusta
-
Пила за белене Opinel Essentiels n°315, синьо острие, 6 см
-
Офис нож Victorinox Grand Maître кован POM черен
-
Нож за месо Victorinox Swibo 5.8431
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие с обратен гръб fibrox black
-
Идеален нож за филе Sabatier DEG Déglon
-
Нож за листа Victorinox batte
-
Due Cigni Hakucho нож за рязане на пръсти 10,5 cm
-
Нож за рязане Yaxell Super Gou 15 см
-
Нож за филетиране Kai Sole 18cm Wasabi Black
-
18-сантиметров джобен нож Santoku от неръждаема стомана Shun Damascus
-
Нож Victorinox с черна ланцета и стриди
-
Нож Maserin GOURMET от маслиново дърво
-
Нож Böker Cuisine Ceramic 1300C24 95 мм
-
A233600 Нож Riviera 200 mm Arcos
-
Офис нож Opinel N°112 ябълково зелен
-
Комплект в кутия 6 ножа за пържоли с маслини Dozorme Le Capucin
-
Комплект от 3 ножа Wusaki Pakka X50 – готварски, универсален и офисен
-
Wusaki San Mai 10Cr15 9cm нож за подстригване
-
Кутия с 12 джобни ножа Nogent***, гладки, разнообразни цветове
-
Нож за готвачи KOTAI Gyuto Pakka
-
Комплект прибори за хранене Victorinox Swiss Modern от 12 части с боровинки
-
Кухненски нож за обезкостяване Ran – Yaxell
-
Нож за хляб Samura MO-V
-
Нож Arcos White Riviera Santoku Rocking Knife
-
Туба с восък за поддръжка 225 ml
-
Nogent *** Tichet Expert 8cm нож за подстригване от неръждаема стомана
-
SekiRyu Нож за сашими 21 см черен ABS – SRP400
-
2 ножа за пържоли/маса Victorinox Swiss Modern орех 12 см назъбено острие
-
Нож за сеч Victorinox Dual Grip с острие тип “пчелна пита
-
Нож за хляб Darkwood Déglon
-
Нож за рязане Ideal Sabatier DEG Déglon
-
Черен нож за карвинг Victorinox с назъбено острие
-
1896 Нож Santoku Due Cigni Острие от орех с форма на пчелна пита 175 мм
-
Нож за хляб от серията Wusaki Pakka X50
-
Нож за готвачи Kai 24cm Seki Magoroku Shoso
-
Нож за рязане Kai 23cm Shun Classic White
-
Нож за стриди с острие от неръждаема стомана и палисандрово дърво – 2408
-
Kanetsune KB402 Полираща паста Rust Clean
-
A243000 Цвят Нож Prof. Arcos 150 мм
-
A231024 250 мм нож Riviera Arcos
-
Нож за рязане KAI Wasabi Black
-
Нож за пържоли Victorinox SwissClassic 11 см черно назъбено острие
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности