
Кухненски ножове
Показване на 1–52 от 819 резултата
-
Тава за прибори от неръждаема стомана от 24 части Jade
-
Нож за готвачи Yaxell Ketu 24 см
-
Бамбуков нож за инструменти – Samura
-
Калъф за 5 дамаскински ножа – Wusaki
-
Дъска за рязане Berard с дръжка
-
Нож за хляб Arcos Nordika 20cm
-
Нож за готвачи Victorinox Grand Maître Rosewood, кован в кленов цвят
-
Victorinox SwissClassic Santoku Knife 17cm black honeycomb – в кутия
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие, гъвкав фиброкс, бял
-
Нож за кървене Victorinox със средно острие от зелен фиброкс
-
Дамасков нож Déglon Santoku с дръжка от Corian
-
Комплект от 3 бели керамични ножа за пържоли 10 cm TB
-
23-сантиметров замразен нож Au Nain
-
Нож за подстригване VG-10 от серията Damascus Wusaki
-
Нож Yanagiba Kai Seki Magoroku Redwood 24 см
-
Нож Kai Santoku 18cm Shun damas от неръждаема стомана
-
Victorinox SwissClassic червен нож за пица и пържола 12 см
-
Вилица Opinel Intempora N°224
-
A242100 Цветен нож Prof. Arcos 150 мм
-
A230200 Riviera 100 mm Нож Arcos
-
Нож KAI Wasabi Black Nakiri
-
Офис нож Paring Knife Cold Steel
-
Нож Suncraft Senzo WA 21cm Gyuto
-
Нож за хранене Wusaki Damascus 10Cr 9cm
-
Офис нож Victorinox Swiss Classic 10cm черен със средно назъбен връх
-
Комплект в кутия 6 вилици Nontron
-
21-сантиметров готварски нож Fukito Pakka San Maï
-
Универсален нож DAMASCUS 67 – Samura
-
Малък нож за стриди на Charles Canon
-
Нож за рязане на маслини Böker Damascus Olive
-
Нож за маса Victorinox Swiss Modern 11 см от полипропилен
-
Черно кухненско блокче за ножове Victorinox Swiss Modern – 6 броя
-
Victorinox Grand Maître кован нож за шунка 26cm POM черен
-
Комплект за рязане Victorinox SwissClassic от 2 части в черно
-
Нож за обезкостяване Victorinox с тясно острие, гъвкав фиброкс, син
-
Нож за кървене Victorinox, черна дръжка от фиброкс, кухо острие
-
Нож за шунка Victorinox fibrox black назъбено острие
-
Нож за пържоли TB Maestro ideal forge 13cm
-
270 мм нож за сашими SekiRyu
-
Калъф Kai за 5 ножа
-
Хибриден готварски нож Kai 20 см Tim Mälzer Kamagata
-
Нож за хляб Kai 23 см Seki Magoroku Композитна неръждаема стомана
-
Блок от 7 макасарски ножа Böker (празен)
-
Нож Böker Cuisine Ceramic black 130C26S 146mm
-
A240100 Цвят Нож Prof. Arcos 150 мм
-
Разстилач за сандвичи Opinel n°117 Aubergine
-
Офис нож Opinel N°102
-
Нож Victorinox с кестен
-
Suncraft Senzo Damascus 8cm нож за подстригване
-
Нож за хляб Yaxell Taishi 23cm
-
Victorinox Swiss Classic нож за инструменти 8 см, гладък, жълт
-
Нож за готвене Mora Rambo ash от неръждаема стомана
За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант, опит, но и от подходящо оборудване, в случая добри кухненски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на готвача
Ножът на готвача се отличава с голяма гъвкавост, като може да реже… За да готвите добре, със сигурност се нуждаете от талант и опит, но също така се нуждаете и от подходящо оборудване, в случая – добри шефски ножове . Чрез тази категория ще можете лесно да намерите ножа за готвене , от който се нуждаете. Независимо дали приготвяте закуска, обяд или дори вечеря, нашият обширен асортимент от кухненски ножове и прибори ще ви позволи да обработвате всички храни без изключение, с най-голямо внимание, с най-голяма прецизност.
Кухненски нож, за какво?
Ако сте начинаещ в готвенето, може би се чудите защо трябва да използвате истински нож за готвене, а не просто основен нож. В края на краищата и двата вида ножове режат. Възможно е да се почувствате малко изгубени, когато се сблъскате с многообразието от модели. Може дори да го сметнете за малко безсмислен и запазен за суетния елит. Но това не е така. Ако просто обичате хубавата храна, истинският кухненски нож е от съществено значение за постигане на мека, сочна или хрупкава текстура и освобождаване на опияняващи миризми. Като реже чисто, без усилие и натиск, той предотвратява смачкването на храната, запазва текстурата ѝ, намалява загубата на сок и позволява равномерно готвене. Гастрономите ще оценят и изрядното представяне на храната, което гали окото и възбужда апетита. Кухненският нож е задължителен за правилното подреждане на съставките в ястието или за подреждането на апетитни чинии.
Кой нож за кухнята?
В дома или на работното място двата основни ножа за готвене са ножът на готвача и ножът сантоку . Те внимателно режат почти всички храни и са необходими при приготвянето на голям брой ястия.
Ножът на главния готвач
Ножът на главния готвач се отличава с голяма гъвкавост, с възможността да може да реже различни видове храни без ни най-малка трудност и в различни форми. Острието му е с размери между 15 и 30 см, което осигурява стабилност, контрол и спокойна сила по време на рязане. Правият му остър връх пробива.
Ножът Santoku
От друга страна, ножът Santoku произхожда от Япония, но е завладял целия свят. По-малък, острието му е с дължина около 18 см. Понякога то е с пчелна пита, която предотвратява залепването на храната по стоманата. Върхът пада надолу, което е практично за вертикална работа. Този японски кухненски нож е също толкова универсален, колкото и европейският му аналог, с тази разлика, че разчита малко повече на прецизност и маневреност.
Коя стомана за вашия кухненски нож?
Кухненските ножове се произвеждат от три основни сплави: неръждаема стомана, въглеродна стомана и дамаска стомана. Да не забравяме и керамиката, която е самостоятелен материал.
Неръждаема стомана
Неръждаемата стомана е идеална за начинаещи в кухнята, тъй като ръждясва малко и служи сравнително дълго. Ако стоманата не е твърде твърда, можете сами да заточвате острието от време на време, така че то да възвърне качественото си острие. А ако дръжката е синтетична, няма да се налага да я почиствате на ръка, тъй като ножът може да влезе направо в съдомиялната машина. Съществуват всички видове неръждаеми стомани – от най-простите за скромни бюджети до най-сложните за взискателни потребители.
Въглеродна стомана
Въглеродната стомана е много разпространена при професионалните кухненски ножове . Засилената ѝ твърдост я прави по-крехка и по-трудна за заточване, но от друга страна, острието на ножа се представя значително по-добре с течение на времето. Това също е стомана, която може да корозира, ако е изложена на вода за дълъг период от време. Тази чувствителност обаче лесно се коригира чрез старателно подсушаване на ножа след измиване в чешмата.
Дамаска стомана
Дамаската стомана е луксозна сплав, която често се среща в японските кухненски ножове . Тези на готвачите, носители на звезди Мишлен, и на престижните ресторанти. Тази стомана се състои от много твърда сърцевина, в която са разположени по-меки стоманени слоеве. Резултатът е красиви вълнообразни линии върху острието. Благодарение на повишената си твърдост острието реже с изключителна, дълготрайна прецизност, като ви освобождава от ограниченията на заточването. Японският дамаскин нож трябва да се почиства ръчно, за да се запазят възвишената му естествена украса и забележителните му свойства.
Керамика
Керамичните ножове стават все по-популярни. Те предлагат някои немалки предимства: остри като бръснач ръбове и хигиенични разрези. От друга страна, този материал е по-крехък и следователно по-чуплив, което пречи на някои готвачи да се решат на него. Подробности